Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Nyepi – de Dag van de Stilte

Op het eiland Bali vindt op 9 maart 2016 de Dag van de Stilte plaats, een hindoefeestdag. Op deze Dag van Stilte zijn er vier activiteiten die door het Balinese hindoeïsme verboden zijn te doen: geen verkeer, geen vermaak, wordt er geen vuur aangestoken en wordt er niet gewerkt. Alle banken, instellingen, scholen en winkels zijn gesloten en de lichten blijven uit. Er is geen transport beschikbaar op, van en naar Bali op de Dag van de Stilte. Het vliegveld Nguruh Rai International Airport Denpasar is 24 uur gesloten net als alle zes grote zeehavens van het eiland.

Het is de bedoeling dat de kwade geesten denken dat Bali verlaten is. De stilte en het niet gebruiken van lichten is om de boze geesten die nog overvliegen te misleiden, in de waan laten dat Bali er niet is. De boze geesten kunnen dus niet op het eiland komen, want wat niet zichtbaar en hoorbaar is bestaat niet.

Zo wordt het nieuwe jaar in Bali in alle rust, stilte en reinheid begonnen. Een ieder die het aankan wordt verwacht dat zij niet eten en drinken, niet praten en de hele dag bidden en mediteren. De dag na Nyepi wordt Ngembak Geni genoemd, mensen bezoeken dan familie en vrienden. Het nieuwe jaar wordt begonnen met elkaar te vergeven en samen te werken om uitdagingen van het nieuwe jaar tegemoet te treden. Een dag van weinig rituelen maar van samen het nieuwe jaar inluiden met lekker eten daarbij.

Dit jaar vindt er op de Dag van de Stilte een totale zonsverduistering plaats. In de middag zal het op het eiland even donker worden, magisch en spiritueel om het te mogen ervaren.

On March the 9th you can experience the Balinese way to welcome their New Year. Nyepi Day itself is a day of complete silence. No people or traffic on the streets, no lights, no sounds, no shoppings, no dining Out. Everything is closed even the seaports, airport and the airspace above Bali.

In the months prior to to Nyepi creative young villagers make giant papier-maché dolls, known as ogoh-ogoh. They symbolize greedy demons with large bulging eyes, huge fangs, big bellies, long sharp nails and tangled wigs. Around sunset the people parade in the streets carrying their creations on bamboe platforms accompanied by gongs, drums and everything that makes earsplitting sounds. Evil spirits are said to be attracted by this commotion and occupy the ogoh-ogoh. On the nearest beach the demonic dummies including their fiendish inhabitants are burned, so for that moment the island is cleared of evil.

to misguide Some escaped spirits who might want to return to their creepy dwellings, the next 24 hours Bali is  darkened and silent. No evidence of the presence of any human being, no Bali.

All guests and the hotel staff are supposed to stay within the hotel compound from 06:00 am until 06:00 am the next morning.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *