Press "Enter" to skip to content

A day @ AMC

Wat doe je zoal als je een dag in het AMC als niet patiënt mag vertoeven, wachtend op manlief totdat hij terug op zaal is na een operatie. Aangezien het een tropische dag (lees 23 augustus) belooft te worden leek het mij handig om in het AMC te blijven in de koelte.

Om 8 uur heb ik afscheid genomen van mijn man, ik mocht bij hem blijven totdat hij naar de operatiekamer werd gebracht. Het is nog vroeg als ik vanuit het Dagcentrum naar het Voetenplein van het AMC loop. Hier op de begane grond in het hoofdgebouw zijn diverse horeca- en winkelbedrijven te vinden. Het begon al aardig druk te worden, iedereen op weg naar haar/zijn werk gingen nog even langs bij AH to Go. Men moest nog even geduld hebben voordat de deuren open gingen. Van een afstandje bekeek ik het tafereel, de broodjes en coffee corner waren erg in trek. Nadat de ergste drukte voorbij was ben ik een croissantje, cappuccino met een extra shot espresso gaan kopen. Met de Metrokrant onder mijn arm en mijn ontbijtje vond ik een mooi plekje in het midden van het plein. Vanaf deze plek had ik een mooi overzicht van de omgeving. Ik ga mij hier absoluut niet vervelen, ik merk dat er veel om mij heen gebeurd.

Na het ontbijt loop ik naar het Verheijplein waar de de AKO boekwinkel is gevestigd. De boekwinkel is altijd favoriet als ik in het AMC moet zijn, zij hebben een hele wand met allemaal medische boeken. Hier ben ik een tijdje in de boeken gaan snuffelen, kocht ik deze keer geen medische boeken maar tijdschriften, kaarten, het boek Me Before You, WordPress voor Dummies en een boekje met 999 vragen aan jezelf.

20160823_092820

image

Bij Kapsalon Yvonne de Boer verkopen zij naast kappersproducten ook sieraden en leesbrillen. De laatste tijd waren er geen leuk leesbrilletjes meer te koop althans die ik leuk vind. Niet te geloven ik vond maar liefst 3 leuke brillen dus dat is even vet scoren.

image

Ook zag ik een DA-drogist, de DA in Amstelveen is er helaas niet meer, altijd leuk om even binnen te lopen. Daar kocht ik 2 rode Sexy Lipbalms van L’Oreal en een paar warme sloffen in tijgerprint alvast voor de koude dagen die nog komen. Ha..ha.. en dat op een tropische dag.

image

image

Met mijn aankopen teruggelopen naar het Verheijplein waar ik bij Restaurant Pit een cappuccino, jus en een wortelnoten taartje kocht. Hier hebben zij van die heerlijke grote luie lounge stoelen waar je gemakkelijk met 2 man in kunt zitten en lucky me er waren nog een paar onbezet. Heb heerlijk zitten lezen in Me Before You, zo mooi geschreven je blijft heerlijk in het verhaal.

De tijd vliegt om, om half 12 werd ik gebeld dat manlief uit de O.K. was en inmiddels op de verkoever lag. Over 2 uurtjes gaan ze mij weer bellen dat ik mag komen dan is manlief terug op zaal. Dus tijd genoeg om te gaan lunchen, met een heerlijke salade en een flesje cola toch maar even naar buiten in de zon op het rode bankje. Pffff…..na 20 minuten was het wel echt heel warm, mijn weer app gaf 31 graden aan. Vijf minuten later toch maar weer de koelte opgezocht. Klokslag half 2 werd ik gebeld dat ik komen mocht. En daar lag manlief lekker op zijn boterham kauwend met zijn linkerarm in verband. Al snel kreeg ik van de verpleegkundige een medicatielijst aangereikt met het verzoek deze bij de apotheek van het AMC te halen. Daar aangekomen een volgnummer printen en dan wachten ……wachten en wachten. Na een half uur aan de beurt en vervolgens nog eens 15 minuten wachten het recept moest nog klaargemaakt worden. Met een zak vol medicatie en een rode luxe rolstoel terug naar het Dagcentrum en wachten op de ontslagprocedure. Om half 4 werd manlief ontslagen en in zijn luxe 2 takt Mercedes rolstoel het Dagcentrum uitgereden. Even nog op het Voetenplein een koude chocomel en kroketje voor hem gekocht en dan eindelijk naar huis.

IMG-20160829-WA0000

 

Zo dit was my day @ AMC.  Ik ben wezen shoppen, loungen, lezen, heb veel gezien, gehoord en vooral genoten en dat allemaal @ AMC.

 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *